Το Σάββατο, 11/05, έλαβε χώρα το 17ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., στο οποίο διεξήχθησαν και εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου.

Στο Συνέδριο, έδωσαν το παρών, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Ευάγγελος-Άγγελος Τσουκαλάς, ο Αντιπρόεδρος Β´, Αθανάσιος Ψαρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, Χρήστος Παντόπουλος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Ανάργυρος Γαβαλάκης.

Στο νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας, το Σωματείο μας θα εκπροσωπείται από τον Ανάργυρο Γαβαλάκη, ο οποίος εξελέγη με 38 ψήφους.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Αλέξιος Ράπανος, ο οποίος ανέβηκε μάλιστα στο βήμα και δέχτηκε ερωτήσεις από τους συνέδρους.

Σε ερώτηση του Προέδρου μας, Ευάγγελου-Άγγελου Τσουκαλά, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και τις εξελίξεις που αφορούν στην απορρόφησή μας, ο Αρχηγός απάντησε, ότι υπάρχει πλέον η έγκριση του ΣτΕ για την οργανική αύξηση του Πυροσβεστικού Σώματος κατά 3.500 θέσεις και ότι μόλις βγει το ΦΕΚ θα ζητήσει από την Πολιτική μας Ηγεσία να ξεκινήσουν οι διαδιακασίες για προκήρυξη, δηλώνοντας μάλιστα, για μία ακόμη φορά ότι μάς στηρίζει απολύτως στο ηλικιακό.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, πιστεύουμε στη στήριξη της Φυσικής μας Ηγεσίας, όμως είμαστε προετοιμασμένοι να διεκδικήσουμε, αν χρειαστεί, τα αιτήματά μας με κάθε έννομο τρόπο.