Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου για την  Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων.

Αρ.Πρωτ.: 42                                                                                                            Αθήνα, 15.03.2024

 

                                                                                                   ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                                                Μέλη της ΠΟΕΥΠΣ    

 

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου για την  Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων»

 

Μετά από πρόσκληση του Σ.Υ.Α.Ε. (Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Ομοσπονδία μας ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του Π.Σ., συμμετείχε δια του Προέδρου της στην συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, με σκοπό την κατάθεση των απόψεων μας στο υπό συζήτηση  θέμα που αφορούσε την γνωμοδότηση του Συμβουλίου στο σχέδιο Π.Δ. με θέμα «Καθορισμός μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας του ένστολου προσωπικού του Π.Σ». Ένα σχέδιο Π.Δ. που κατατίθεται για πρώτη φορά με τόσο σαφείς στόχους από την αρμόδια επιτροπή σύνταξης του Α.Π.Σ. και αφορά το σύνολο του ένστολου προσωπικού του Π.Σ. θέτοντας επιτέλους κανόνες προστασίας της υγείας και ασφάλειάς του.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση και συμμετείχαμε στην Συνεδρίαση του Σ.Υ.Α.Ε., αφού θεωρούμε ότι η επιτροπή σύνταξης, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, βήμα το οποίο αποτελεί μία από τις πάγιες και διαρκείς διεκδικήσεις μας κατά την έως σήμερα συνδικαλιστική μας διαδρομή. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα που αφορούσαν κυρίως διαφορετικές προσεγγίσεις των μελών του Συμβουλίου, τα οποία κρίνουμε ότι στη βάση της καλής συνεργασίας και των στοιχειοθετημένων επιχειρημάτων, θα ξεπεραστούν στο εγγύτερο μέλλον, ώστε να καταλήξουμε στην διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Είναι δεδομένο ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες δημιουργίας ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου προστασίας του πολύπαθου πυροσβεστικού προσωπικού, προσαρμοσμένου στις αδιαμφισβήτητες ιδιαιτερότητες και τον μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας. Χαιρετίζουμε λοιπόν με χαρά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου και δηλώνουμε έτοιμοι για την συνέχεια και ολοκλήρωση του έργου του προς όφελος πάντα των εργαζομένων του Π.Σ. που έως σήμερα έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα κατά την ώρα εκπλήρωσης των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                       ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

The post Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου για την  Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων. appeared first on Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Read More