Παρουσία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην συνάντηση Πυροσβεστών της E.P.S.U.

 

Αρ.Πρωτ.: 60

Αθήνα, 30.06.2023

 

                                                                                 ΠΡΟΣ:  Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

                                                                                              μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

ΘΕΜΑ:« Παρουσία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην συνάντηση Πυροσβεστών της E.P.S.U.»

 

Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πυροσβεστών της E.P.S.U., την οποία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας Λαυράνος Νικόλαος, που έλαβε χώρα στην Στοκχόλμη στις 20&21.6.2023, από τον μεγαλύτερο συνδικαλιστικό φορέα δημοσίων υπαλλήλων της Ευρώπης, με την συμμετοχή 40 πυροσβεστών από 15 χώρες!

Τα βασικότερα θέματα της ατζέντας του συνεδρίου ήταν: η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό ένα αίτημα όλων των συναδέλφων μας στην Ευρώπη, ο χρόνος επιφυλακής των πυροσβεστών τόσο εν υπηρεσία όσο και κατ οίκον, η ανταποδοτικότητα των ωρών αυτών καθώς και η συμμόρφωση ως προς αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες των ευρωπαϊκών νομοθεσιών!

Εκτενής αναφορά υπήρξε, για την έλλειψη προσωπικού και τον υψηλό ηλικιακό μέσο όρο των συναδέλφων ανά την Ευρώπη, το θέμα των συντάξεων, τη συμμετοχή των εθελοντών στα συμβάντα που επεμβαίνει η Πυροσβεστική, την έκθεση των συναδέλφων μας στον αμίαντο και τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν από αυτό και αρκετά ακόμα θέματα και προβλήματα που αφορούν την εργασιακή καθημερινότητα των Πυροσβεστών.

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και ενημέρωση  μέσω τηλεδιάσκεψης από Ευρωπαίους Βουλευτές του Κοινοβουλίου των Βρυξελλών, καθώς και ενημέρωση περί νομικών θεμάτων από τον εκπρόσωπο του συνδικάτου της EPSU! Πάρθηκε κοινή απόφαση για περαιτέρω ενέργειες, με την αποστολή εγγράφων με τις θέσεις και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας καθώς και περισσότερη πίεση προς το Ευρωκοινοβούλιο για τα θέματα που μας αφορούν! Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό kungsholmen, όπου έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τους τοπικούς πυροσβέστες και τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ένα κοινό μήνυμα από όλες τις οργανώσεις και τα συνδικάτα των πυροσβεστών από όλη την Ευρώπη, στάλθηκε προς το Ευρωκοινοβούλιο, με έκδηλη την ανησυχία τους για τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ζωή τους από τον αντίκτυπο της Κλιματικής αλλαγής που συντελείται στον πλανήτη μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                           ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

The post Παρουσία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην συνάντηση Πυροσβεστών της E.P.S.U. appeared first on Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Read More