Αξιόπιστος μηχανισμός  διοικητικής μέριμνας.

Αρ. Πρωτ:59                                                                                               

Αθήνα, 07.07.2022

 

                                                                                   ΠΡΟΣ:  Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                                Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο

                                                                                   ΚΟΙΝ:   Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

 

ΘΕΜΑ: « Αξιόπιστος μηχανισμός  διοικητικής μέριμνας»

 

Τις τελευταίες μέρες το Πυροσβεστικό Σώμα και κατ΄ επέκταση οι Έλληνες πυροσβέστες δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για να περιορίσουν τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας μας. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων αυτών, αλλά και της εφαρμογής του αντιπυρικού σχεδιασμού καθημερινά συνδράμουν και Πυροσβέστες που έχουν  κληθεί  από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας όπως Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία κ.α..

Ο Έλληνας Πυροσβέστης είναι γεννημένος μαχητής!!  Καθημερινά  δίνει τον αγώνα του με πάθος, αυταπάρνηση  και αυτοθυσία και αυτό θα συνεχίσει να πράττει, σε οποιαδήποτε γωνιά της χώρας κριθεί αναγκαία η συνδρομή του. Το μόνον που ζητά, είναι να εφαρμοστεί ένας σχεδιασμός διαχείρισης ανθρώπινων πόρων που να περικλείει όλες τις απαραίτητες πρόνοιες  προκειμένου να εξασφαλιστούν για τον Πυροσβέστη που μάχεται στο πεδίο, τόσο ο απαραίτητος χρόνος ανάπαυσής του όσο και  αξιοπρεπείς συνθήκες σίτισης και διαβίωσης, αντάξιες με τις απαιτήσεις του προσφερόμενου έργου.

Ο Έλληνας πυροσβέστης έχει μάθει  όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. Το μόνο που ζητά, είναι να γνωρίζει ότι είναι δεδομένος ο χρόνος εμπλοκής του στα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα μακριά από τον τόπο διαμονής του και ότι έχει προγραμματιστεί η διαδικασία επιστροφής και ενσωμάτωσής του στην υπηρεσία που υπηρετεί.

Ως Ομοσπονδία παλεύουμε για να  υπάρξει επιτέλους και στη χώρα μας ένα σύγχρονο πλαίσιο εμπλοκής των πυροσβεστικών δυνάμεων στα δασικά συμβάντα. Αγωνιζόμαστε με όπλο τη γνώση και την εμπειρία για την εφαρμογή κανόνων και μηχανισμών ενίσχυσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε οχήματα και προσωπικό με τρόπο που δεν θα αιφνιδιάζει κανέναν. Προσπαθούμε καθημερινά,  να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στον εργαζόμενο πυροσβέστη, να παρέχει τις υπηρεσίες του στα συμβάντα πρόθυμος και  απερίσπαστος από οποιαδήποτε έγνοια, αφού θα γνωρίζει ότι υπάρχει και εφαρμόζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός διοικητικής μέριμνας που θα του εξασφαλίσει ποιοτικές συνθήκες εργασίας, σίτισης και διαβίωσης, κάτι που εδώ και πολλά  χρόνια συμβαίνει στις υπόλοιπες  ευρωπαϊκές χώρες.

Είμαστε όλοι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι ώστε με προθυμία και μεθοδικότητα να συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα πιστοί στον όρκο που δώσαμε!! Η μάχη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου μόλις ξεκίνησε !!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                              ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

The post Αξιόπιστος μηχανισμός  διοικητικής μέριμνας. appeared first on Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Read More